Usługi

Właściwości miodu spadziowego bio

 

Niemalże każdy z nas wie, że miód jest prawdziwą skarbnicą dobroczynnych dla organizmu substancji – witamin i mikroelementów. Dostępny jest on niemalże w każdym sklepie spożywczym, bazarze, targu, sklepach ze zdrową żywnością lub sklepach internetowych. Ten dobrej jakości możemy również kupić prosto z pasieki od lokalnego sprzedawcy. 

Zalety miodu spadziowego bio

miód spadziowy bioDecydując się na zakup słoiczka miodu warto zastanowić się jaki nas interesuje. Obecnie, w sprzedaży mamy wiele jego rodzajów. Te najpopularniejsze to wielokwiatowe, gryczane, lipowe, rzepakowe, akacjowe, wrzosowe czy spadziowe. Te ostatnie często uważane są za najbardziej bogate w składniki odżywcze. Taki miód często nazywany jest więc królewskim. Wśród wielości składników znajdziemy w nim potas, magnez, fosfor, żelazo, wapń i co ciekawe srebro i cynę. Jest on bogaty w związki fenolowe i flawonoidy. Powinny regularnie go spożywać osoby cierpiące na anemię, reumatyzm czy choroby układu krążenia. Pyszny miód spadziowy bio działa uspokajająco, odstresowująco, ma działanie przeciwzapalne i wykrztuśne (niezastąpiony w przypadku kaszlu), wzmacnia nasz układ immunologiczny, zapobiega tworzeniu się kamienia nazębnego. Co ciekawe, uważany jest również jako środek sprzyjający zapobieganiu chorób nowotworowych. Aby odczuć pozytywne skutki jego przyjmowania warto więc stosować go regularnie zjadając samodzielnie, wykorzystując w deserach lub dodając łyżeczkę do ostudzonej herbaty.

Pyszny i zdrowy miód spadziowy zawiera wiele cennych dla organizmu substancji odżywczych. Zawiera wiele witamin i mikroelementów. Powinny w szczeólności stosować go sooby o obniżonej odpoweności, cierpiące na anemię, choroby dróg oddechowych czy układu krążenia. Stosowany jest również w profilaktyce nowotworowej.